Desmentint falsos mites

  1. Fer la volta al món no és complicat.

Només cal que decideixis entre comprar un bitllet "round the world" o anar comprant vols sobre la marxa i et fixis un dia per sortir de casa.

  1. Tampoc és perillós

Les embaixades, guies, oficines de turisme, etc, alerten sobre els perills de molts indrets. Està bé tenir coneixement d'allà on es va, però tampoc cal agafar-s'ho al peu de la lletra, ja que solen plantejar el pitjor dels casos. Quan vols anar a un lloc i tens dubtes sobre la seguretat, és millor contactar amb algun viatger que hi hagi estat fa poc (això és important, amb pocs anys de diferència les coses canvien completament) i et pugui donar una informació verídica sobre la perillositat real.

  1. No cal ser un viatger experimentat

L'experiència la vas adquirint pel camí. Nosaltres el viatge més llarg que havíem fet abans de la volta al món era de 15 dies a l'agost. Imagina't!

  1. No cal dominar l'anglès

A la major part del món, a la que surts dels circuits turístics, la població no parla anglès. Tot i això va bé saber-ne una mica, per poder relacionar-te amb altres viatgers d'arreu del món. Però només que en tinguis una idea, és més que suficient, sobre la marxa l'aniràs aprenent.

 

A banda d'aquestes consideracions, segur que abans de prendre la decisió de fer la volta al món, t'assalten una pila de dubtes i pors que s'instal·len al teu cap:

Crec que a tots els viatgers, en algun moment o altre, han tingut aquest tipus de dubtes i molts altres, però ja us avancem que no cal que patiu.

Quan torneu de fer la volta al món (perquè si esteu llegint aquesta web ja us diem nosaltres que tard o d'hora la fareu!) passareu una temporada que us sentireu estranys amb la vostra vida i rutina d'abans i necessitareu un temps d'adaptació, que depenent de cada persona és més o menys llarg, però s'acaba superant. Les experiències positives que t'aporta fer la volta al món superen de bon tros els inconvenients com és la depressió de tornada, per tant, aquest no és motiu per deixar córrer la idea de fer la volta al món.

La feina és un tema que ens amoïna a tots, però tampoc cal preocupar-se'n. Quan tornes trobes feina, si en busques, és clar! A més, el fet d'estar viatjant de manera independent per un llarg període de temps fa que desenvolupis certes habilitats, com la flexibilitat mental, l'adaptació, la improvització, la capacitat resolutiva, etc, que et seran útils a l'hora de cercar feina.

Respecte als amics, hi haurà de tot. Hi haurà aquells amb qui el fet d'haver estat un llarg període de temps separats us haurà unit més que mai. I amb d'altres, al tornar tindràs la sensació que ja no tens res en comú amb ells. Alguns et sorprendran favorablement per com et donen suport en la distància a través d'internet i altres també et sorprendran però per la seva absència. Però això segur que també us ha passat en determinades situacions difícils de la vida, sense fer la volta al món, o sigui que ja sabeu de què us parlo.

Les malalties. S'ha de tenir en compte que mentre viatgem podem emmalaltir, igual que quan estem a casa. Per això recomanem contractar una assegurança de salut, que en principi no necessitaràs, però per si de cas passa alguna cosa, que no hagis de patir per l'assistència mèdica o una repatriació.

Segons a quins països viatgis pots tenir els dubtes previs de si te'n sortiràs, si et sabràs entendre amb la gent, si sabràs resoldre els problemes que et sorgeixin... La resposta és "sí" a tot. Quan et trobes sol en un país llunyà és com si s'activés certa part del teu cervell que fa aflorar unes capacitats en tu fins aleshores desconegudes. I te'n surts la mar de bé en situacions difícils, t'entens amb gent que no xerra ni el teu idioma ni l'anglès i et trobes còmode enmig de cultures totalment diferents a la teva.

Si quan portes uns mesos viatjant et canses del tema (cosa que no sol passar) és tan fàcil com tornar a casa. Si de qui et canses és del/de la teu/teva company/a, és tan fàcil com separar-se una temporada, que cadascú segueixi viatjant en solitari i us torneu a reunir al cap d'un temps en una nova ciutat. Tindreu anècdotes per explicar-vos, haureu vist coses diferents, haureu fet amics nous i haureu oxigenat la relació. Tot i que nosaltres vam passar 14 mesos junts i no ens va caldre fer-ho. També hem conegut molts viatgers que avancen en solitari i tots han coincidit a dir-nos que viatjant mai s'han sentit sols, sempre que ho han necessitat han tingut gent al seu voltant.

Ir al blog
Ir a facebook
amunt